MAYONG CULTURAL WALK

 

Mayong Cultural Walk is a visit Home family of Putu Artana and Ria in mayong village North bali for the walking tour into the ricefields terraces, countryside and continued   Balinese Lunch

Mayong Cultural Walk is relative easy provide for children, Experienced or Inexperienced hiker, Read more Term and Condition

 

See our Reviews on Tripadvisor

a beautifull day in Mayong De wandeling die ik samen met 2 jonge Duitse vrouwen onder leiding van Putu heb gemaakt, heeft een onvergetelijke indruk achter gelaten.Putu vertelt bevlogen over wat er allemaal groeit, van kruidnagel en vanille tot rijst, cacao en exotische vruchten.Hij laat je ook proeven en ruiken.Op deze manier is het een interessant verhaal waarbij je zintuigen geprikkeld worden.Ook vertelt Putu over zijn geloof en wat het betekent voor hem om Hindu te zijn. Na 3 uur wandelen stond er een heerlijke lunch voor ons klaar; maiskoekjes, tempe, sate, salade en rijst, klaargemaakt door Ria en de kinderen.Een fantastische wandeling!
Heidi H
Heidi H
2023-11-05
Prachtig, adembenemend uitzicht, geweldige gids en heerlijke lunch Vandaag de tracking gedaan samen met mijn vrouw. We werden om 13:30 uur verwend met een heerlijke lunch van Ria. Hierna nam Putu ons mee voor de tracking. Hij vertelde met zoveel gevoel voor humor en passie, dat zelfs ieder kleinste detail interessant bleef. Het uitzicht is adembenemend. Helaas werd het tegen het einde aan 34 graden, maar het was het zweten zeker waard!
Gilbert D
Gilbert D
2023-10-20
geweldige en liefdevolle culturele wandeling, heerlijke lunch 15 september 2023 Tijdens onze rondreis op Bali hebben we mogen genieten van de mayong cultural walk in het dorp Mayong door Putu, met als afsluiting een heerlijke lunch verzorgd door zijn vrouw Ria. Putu heeft ons door de jungle en rijstvelden geleid. Waarbij hij ons heeft meegenomen in zijn visie over de natuur, de cultuur en de Balinese tradities. Alles met respect en liefde voor de dieren, planten en spirits in de natuur. Medicijnen op basis van de planten, dat is een basis kennis voor de lokale bevolking op het platteland. Geweldig om dit hier te horen. Wat mij betreft een must-do tijdens je reis op Bali. Vanwege de hartelijkheid, de liefde en passie van Putu en Ria.
Petra A.
Petra A.
2023-10-15
Great experience as always! Putu and Ria play all the right chords. The journey with Putu is both entertaining and educational. He truly knows everything about the plants and animals and how to grow rice properly and provides excellent explanations, including their significance in the Balinese culture. And the sceneries are absolutely breath-taking. If you weren't already blown away by the walk with Putu, Ria's superb lunch completes the experience. The most delicious lunch in North Bali! Well-deserved 5-star rating and I highly recommend this to everyone!"
Ruud S
Ruud S
2023-09-07
Deze kennismaking met de rijstvelden, natuur, cultuur en eten heeft alles! Wat een team, Putu en Ria. Zij laten je kennismaken met de ervaring die Ria opdeed, toen zij voor het eerst naar de geboortegrond van Putu ging. Putu neemt je mee de natuur en rijstvelden in, waar hij met de nodige humor heel veel over kan vertellen. En bij wat er nu niet groeit of bloeit, tovert hij altijd wat uit zijn Dora rugzak om zijn verhaal te begeleiden. Bij hun thuis stond inmiddels de heerlijke rijsttafel van Ria klaar. Omdat we goed met ze in het Engels konden praten, konden ze ons ook vertellen waar ze vandaan zijn gekomen om hun onderneming samen op te starten. Prachtige ervaring. En echte aanrader. We hopen zelf nog eens terug te gaan.
Miranda v
Miranda v
2023-07-24
Great trip, great lunch Informative trip with a lot of information. The view gifs you nice pictures Also the lunch was great
JackHarmelen
JackHarmelen
2023-07-20
Amazing connection to the Balinese culture If you like nature, culture and authentic people, book this great walk into the Balinese nature to discover plants and rituals with great people. Putu and his wife are so kind !
Olivier C
Olivier C
2023-07-17
Great local experience What a great local experience! We were friendly welcomed by Ria and Putu, after which we did the walk through the local nature. Great views and tastes of local fruit and vegetables. All followed by a great lunch with local and fresh food! Highly recommended!
jeroen_u_essen
jeroen_u_essen
2023-07-11
Lærerigt Vi havde nogle skønne timer med Putu i rismarkerne og hjemme hos ham. Han tog sig god tid til at fortælle sine historier om kultur, tro og planter. Han gav plads til at der kunne oversættes for børnene bagefter. Hans konens mad smagte fantastisk bagefter. Helt klar anbefaling fra os.
Sabine
Sabine
2023-07-06
50 tinten groen Zeer leerzaam en leuk. Putu vertelt met de nodige humor over de rijstvelden en de plantages en de diverse planten die we onderweg zagen. Ondanks dat de rijst net geoogst was en het ook nog een beetje ging regenen was het erg mooi. En daarna een lekkere (op ons verzoek een vegetarische) lunch bij hem thuis. Klaargemaakt door zijn vrouw Ria.
berekoud
berekoud
2023-06-22

 

What You Will Experienced on Mayong Cultural Walk?

Beautiful Ricefield Terraces

Ricefield is the most scenic panorama for tourist but for us rice is our main food and the major commodity. farming rice is very unique and cultivate, this short walk you will learn how the process for cultivate and farming the rice. Note : Drone is recommended!

Local Vegetation and Tropical plants

Bali is riched by the local vegetation and tropical plants such as clove, rambutan, avocado, jack fruit, cashew, pineapple, cocoa, coffee, mangosteen and many more. along we passing through to the nature you will see encounter tropical plants and local vegetation.

Observe local life in the countryside

Along the way walk Through to the countryside and the ricefields area if we are lucky we could see the local people do their daily activities such as working in the fields or their daily way of life.

Introducing the medicine plants, herbs and spices

Natural.medicine is the basic knowledge for the local people in the countryside, while the medical pharmacy is quiet expensive, they still use the herbs and you will observe some kind on natural plants use for daily preventive medication.

After the Walking Tour countinued by Balinese Lunch cooked by Ria

Delicious Balinese Lunch By Ria

After the walking tour Rias has been prepared the Delicious Balinese Lunch  is a home made authentique local meal, ofcourse it is cooked by western standard and will include the authentique bumbu bali ( balinese food ingredient) fresh produce from the local market and absolutely free of MSG ( Monosodium Glutamate) and she is an excellent cook and all the food made with love.

How to Book our Tour?

For more detail information please feel free contact us on:

E-Mail : artana_ria@yahoo.com

Phone/ Whatsapp : +6282340719179

After the meeting point (Putu Artana and Ria’s home) at 9 am  we can discuss any special requirements for you and your group in regards to the lunch (optional) dietary needs for example vegetarian or have any alergic etc, while i take you on the walking tour my wife Ria will go to the local market to buy any ingredient fresh from the local market to prepare our lunch.

About Us

We are Putu Artana and Ria founder of Mayong Cultural Walk.

as our proud of our village Mayong that very famous of the Ricefield terraces with breathaking panorama, the countryside and the daily local life activities, we love to show you by the Mayong Cultural walk. we also offer to Stay With Us next door of our home for your comfortable Luxury Holiday home rental.

Find our Reviews on website Comment or

 

See our Reviews on Google Map

Click photos Below for more Images of Mayong Cultural Walk 👇

 Dear Guest, We offer you  a place to stay with us

A luxury private holiday home  with Balinese Holiday Atmosphere, it located just next door of Our home. connect with the culture and tradition of spectacular Northern Bali from this modern, comfortable, Well equipped, two-bedroom holiday home in the heart of this very beautiful region.

Klick image below👇

HAVE  A WONDERFUL TIME WITH US”

Warm Regards

Putu Artana & Ria

Categories: Uncategorized

23 Replies to “MAYONG CULTURAL WALK”

 1. John and Ina van limbeek says:

  Its so very special with Putu and Ria so friendly.you can so much learn from Putu.
  I want to say go to them you never forget so special he is and the food from Ria is very tastfull.
  We love the people so much realy they got from us a 10 !!!!!!

 2. Paul and Denish says:

  Thank you putu for the wonderful walk, it is amazing experience walking tour with the great panorama of ricefields terraces, see the local people in the area do their activities in the village and the delicious lunch by Ria, she is very friendly and so welcoming, Thank you Putu and Ria for this Amazing day.

 3. Richards and Sarah says:

  Mayong Cultural Walk is the great experience for non touristic experience, the nature so green, Putu explain alot about the plants and spices and ofcourse about the rice grows, the walk take around 2 and half hours in easy walk through the countryside and ricefield and this wonderful tour will finished by enjoy the excellent lunch by Ria, Thank you Ria your food so amazing taste.

 4. Mayong Cultural Walk is the tour what we expected to see the real bali nature and the countryside, we seen alot of any kind tropical plants and such as cocoa, banana, durian, mango, cocoa, clove, mangosteen, papaya, lemon grass, vanilla, jackfruit and many others so amazing countryside and the view of the rice terraces so beautiful, this walk we take 2 and half hours and after the walk Putu take us to his home family for Delicious lunch, Ria your food is very tasteful, Thank you Putu and Ria for your hospitality day.

 5. We are staying in lovina north for reason we want to see non touristic place to visit and we found this tour and it is so beautiful tour, Putu take around 2 hours walk and explaining the different fruits, tropical plants breathtaking ricefield view and also the local culture and the end of the walk we enjoy delicious lunch by Ria Putu wife. Itis so lovely day we have on our holiday in Lovina.

 6. Sandy and Amelie says:

  Wonderful experience 2 hours walking tour exploring to the countryside and ricefield with delicious balinese lunch at the end of the walk. Thank you putu for the wonderful walking tour and Thank you Ria for the delicious lunch 👌🏻
  We recommended your tour to every ones

 7. Roy, Ineke and family says:

  We have been done the walking experience for the fourth time (different tours) and it still is amazing. Putu explains all about fruits, trees, culture and religion.
  And then ending with the wonderful and very tasteful diner of Ria at their house.
  Thanks again Putu and Ria for everything (!!). We will definitely come back again and recommended the tour to everyone who visit Bali!! It’s a big 10!!

 8. Ton Vergeer says:

  Today we did the mayon culture walk and we are very excited about this walk through the Rice fields.
  We got a lot of explanation about nature and culture, not boring but very interesting.
  When we came back at the house where we started the walk, a delicious extensive Balinese lunch was prepared.
  We would like to recommend this walk to this friendly people.

  Ton en Kitty

 9. can’t recommend enough! If you come to Bali you need to do this tour and learn about authentic Balinese culture. My boyfriend and I have been travelling for 6 months now and this is the best tour we’ve taken. Putu and his wife Ria welcomed us like family into their home. Putu took us out on a walk near his home village, showing us the different plants and crops as well as teaching us about rice farming. He shared wonderful personal stories about growing up in Bali and was really able to explain how his religion and culture come into play in everyday life. We then returned to his home where Ria had cooked an amazing and enormous spread of food for us (including vegetarian food for me). It was so delicious and we wanted to eat it all, but there was so much we barely made a dent! It was so nice to spend the morning with this lovely, genuine and generous family to learn about Balinese culture – it’s an absolute must and I can’t recommend enough!

 10. It was such an awesome experience. Putu is an very good guide who will teach you a lot about local agriculture, balinese culture and local religion. Ria prepared us a delicius lunch also with veggie options. Just go there and have a good time. Thanks to Ria and Putu.

 11. Amazing! We got to know how the real Bali lives and lots about their religious beliefs and knowledge about agriculture and plant medicine. He toured us around plantations, explained all their incredible crops and let us taste fruit we otherwise wouldn’t have tried our selves. Putu was such a great guide, with lots of pride in his culture, perfect English and amazing story telling skills. His wife prepared the most delicious meal for lunch, and we sat down with a breathtaking view of the mountains.

 12. Amazing experience! Putu and Ria are very warm and hospitable people. Putu leads a tour through the rice fields and explains everything about cultivation of food and Balinese culture. Meanwhile Ria prepares an amazing lunch with fresh vegetables, rice, herbs, spices and chicken. Hospitality at its finest! Really recommend it!!

 13. The walk through the ricefields is an amazing experience, thanks to Putu. He knows all the plants, trees and herbs in the area and can tell a good story about each of them. The tour is about 2 hours and never dull because of the funny stories by Putu. After the tour we went to his house, where his wife Ria had prepared an authentic Balinese lunch, absolutely delicious! When visiting Bali we recommend doing a tour and spend some time with this lovely couple! We had a great day.

 14. We had really nice morning trekking with Putu and having lunch afterwards with him and her wife Ria! We had our toddler aged two and our baby aged 6 months in carriers, the route Putu took was perfect for this, lots of shade, not too steep, about two hours (exactly de duration we’ve discussed in advance). The area we walked through was also a lot cleaner than other places in Bali where we went on similar treks. Along the way Putu explained a lot about the plants we saw, religion, irrigation of the rice fields and so on. The lunch afterwards was very delicious. Thanks again Putu and Ria for everything! 🙂

 15. Five out of five stars and one of the best things we did so far in Bali! We had a marvelous tour with Putu, walking through the rice terraces and plantations, learning a lot about fruits, rice plantations and Balinese culture! Putu shared everything in a very detailed way and was very open for additional questions! Afterwards we had lunch at his and Ria‘s place with a tremendous view and the best and most diverse food we had in Bali so far. Ria was cooking quite a lot and in the end we also enjoyed Pisang Goreng, yummy yummy yummy! At the end leaving the table and their home almost felt like leaving friends because of their warm and friendly attitude.

 16. beautiful insight into balinese plantation, agriculture and culture! and the food by ria was the tastiest food we had in bali so far. 🙂

 17. This was our best day on Bali! This excursion really gives you the feeling of authentic Bali. Putu led us on a spectacular walking path through fruit groves and rice fields, explaining how rice is grown and harvested, sharing his knowledge and stories about the local fruits and spices, and pointing out amazing photo opportunities. After the walk Putu and his wife Ria and daughters welcomed us into their home for our most delicious and authentic Balinese meal. The food was made with love and we enjoyed the company immensely.

 18. This experience was one of the best I had in Bali so far. Already the first contact with Putu via WhatsApp was super easy and nice. He even organised a driver for us, which drove us to the starting point of the walk. There we met Putu and startet the walk, which lasted almost 3 hours. It is a nice walk through the countryside and Rice fields and Putu shared a lot of knowledge he had about the different plants and trees. He answered any question we had and gave us the possibility to try many different fruits and make a lot of pictures. His humor and the way of underlining his information by many and good examples made the tour even more funny and enjoyable. After the walk we drove to Putu’s house, where his wife Ria had prepared an absolutely fantastic and delicious balinese lunch with a soup and different dishes. Putu and Ria were so kind and very hospitable. I can recommend the tour to anybody who wants to learn more about the balinese flora and fauna and meet Super nice local people.

 19. The Tour with Putu was amazing! It is absolutely worth the money and highly recommended to do the tour! We learned a lot about the landscape, the work of the farmers and fruits and tried some local fruits and snacks. Putu is an amazing guide. And the lunch together with Putu and his wife was great too. The food was so delicious! To sum up: Do the tour! 🙂

 20. Still the nicest tour on the island! Every time I am in Bali, I visit Putu and his wife. In my opinion it is the most beautiful and best tour you can do here. The two are incredibly loving, sympathetic and funny people who make the tour with such joy. You learn not only about rice cultivation, but also a lot about the nature and plants around. The prepared lunch which is served after the tour is another highlight. Traditional food in a great location, as you rarely find anymore. I can highly recommend the tour and will come back myself!

 21. Leander Van Den H says:

  We had a great day. The walk with Putu was beautiful. The views are amazing and Putu is very knowledgeable. He explained a lot about the local flora and fauna and the culture and he even let us taste different fruit and herbs. As if that was not enough, Putu took us to his house were his wife Ria made an authentic and delicious lunch (more like a very big dinner). We recommend this tour to everybody!

 22. Putu and Ria were amazing hosts and guides. We did this short trek with our 4 young kids and they really loved it and learned lots of appreciation for the area and culture. Lunch was amazing and Putu and Ria were so beautiful and welcoming. This is a must adventure when in North Bali

 23. Jeffrey de L says:

  Had a great time on the walk with Putu, fantastic funny guide. And the lunch prepared by Ria is amazing. Highly recommended trip !!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The maximum upload file size: 2 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here